HTML

MDF Budapest

Az MDF Budapest blogja. Politikáról, közéletről, kampányról. Meg ami eszünkbe jut

Friss topikok

  • y-com: Persze, de ha ennyire hiteles, akkor... a TI becslése érdekes, mert ugye ez az egyik szervezet, me... (2010.04.06. 00:32) Zöldségek
  • y-com: Az LMP-től még mindig nem érkezett bocsánat a kampányindító videó kapcsán :) Ennek is legalább an... (2010.03.20. 17:11) Március idusa
  • MDFBudapest: @Faculty: "Az MDF Budapest blogja. Politikáról, közéletről, kampányról. Meg ami eszünkbe jut" ez ... (2010.03.08. 10:11) Ki a politikus? Mi a politika?
  • tesz-vesz: nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé. Az, hogy a kommunizm... (2010.03.01. 11:57) BKV
  • szepujvilag: Ezt a részletet egy blogon olvastam. Ha felmész a blog.hu oldalra, akkor most címlapon van a közél... (2010.03.01. 08:24) Somogyi Zoltán nyílt levele

Linkblog

Somogyi Zoltán nyílt levele

2010.02.23. 15:53 MDFBudapest

Tisztelt Képviselőjelöltek, kedves Barátunk, Támogatónk!

 

Mint arról bizonyára Önök is értesültek, az internetes közönség körében rövid idő alatt terjedt szét futótűzként egy - enyhe kifejezéssel élve rosszindulatúan - összevágott videofelvétel-mix. Akik a sok-sok konzervatív állásfoglalásból gúnyt űztek, név-, és arc nélkül „vállalták” véleményüket.

 

A viccesnek szánt 10 perces „összeállítás” visszaüt, a készítőiről állít ki bizonyítványt, ahogyan ezt egyre több webes visszajelzés is igazolja fórumokon, blogokon.

A brit Konzervatív Párt hasonló videofala is pontosan attól hiteles, pontosan attól emberi és valóságos, hogy nem színészek, nem profi szereplők, hanem valódi jelöltek, valódi támogatók osztják meg nézeteiket, véleményüket a nagy nyilvánossággal.

 

Az MDF programja, politikája pontosan az ellen a cinizmusra, üres gúnyolódásra épülő politika ellen küzd, amelynek jegyében ez a videó született.

 

Ahogyan egy kommentelő - MDF-támogatónak nem nevezhető - „Jobbklikk” portálon megjelent cikk kapcsán találóan megjegyzi:

 

Hirtelen csak az jut eszembe: a gőg... embertársunk meg nem értése, a gúny,... nem túl keresztényi vonás. Gyakran közvetve mutatkozik meg néhány, inkább takargatni való jellemvonásunk.”

 

2010. február 22.

 

Tisztelettel és barátsággal:

 

Somogyi Zoltán

az MDF kampányfőnöke

 

50 komment · 2 trackback

Címkék: kampány hack zoltán somogyi 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://mdfbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr891784044

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MDF cenzúrázza a Youtube-ot 2010.03.04. 23:06:38

A párt eltávolíttatta a videómegosztóról a bakizó jelöltjeiről összevágott anyagot. A fórum kampányfőnöke inkább az eredeti videók megtekintését javasolja.

Trackback: Copyrightos konzervatívok - Ilyen ország pedig nincs CCXIII. 2010.02.24. 11:41:57

  Az MDF kitűnő hitvalló videóiból készített összeállítás átütő sikert aratott, pár nap alatt tízezrek ismerkedtek meg az új politika új minőségével. Azt gondolnánk, hogy az MDF örül a hirtelen jött óriási figyelemnek, de nem. Somogyi Zoltán ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faculty 2010.02.23. 18:52:38

Kedves Zoltán!

A videófelvételben a vágáson kívül semmi egyéb szerkesztettség nincs, amiért bárkinek is vállalnia kellene az arcát. Az anyagok egy az egyben az mdf honlapjáról lettek szedve. Innentől kezdve ez még akár (a vágások szempontjából a videókat kicsit több oldalról megvizsgálva) nem hogy gúnyolódásnak nem mennek el, de még a köztelevízióban is el tudnám képzelni, mint ahogy például önt megkérdezhetnék ennek a kapcsán. Ha az kellemetlen az MDF-nek, hogy egy olyan anyag terjed a neten, amire "elvileg" az MDF is büszke, legalábbis összevágva is annak kellene hogy legyen, akkor pláne nem értem hogy beszélhet Ön gúnyolódásról.

Kritika szerintem, az úgynevezett értelmiség körében is megjelenik humoros formában, a sajtóban gyakori rajzok formában karikatúrát készíteni bárkiről, amely lényegesen többet mond el alkotójáról. Nem érzem hogy ez a videó bármi ilyen határon túlment volna.

Számomra teljesen nyivlánvaló hogy az MDF-nek roppant kellemetlenek a bevágott anyagok, és ezt, ahelyett hogy villámgyorsan törölték volna a weboldalukról, még nyílt levélben szét is kürtölik, hadd nézze meg az összes potenciális szavazójuk. Ráadásul ön kampányfőnök, ha minden igaz, a párt kommunikációjáért is felel.

Mind a szélsőjobbtól, mind a szimplán más politikai erők iránt elfogult közemberektől az interneten lényegesen erősebb szerkesztettséget szoktunk meg, amely nélkül nem látszana az adott politikai szereplő/szereplők gyengesége. Itt erre hangsúlyoznám, nem volt szükség.

Módfelett méltatlan Bokros Lajoshoz amit akár összevágás nélkül is láthatunk, meg ahogy önök erre reagálnak.

Faculty 2010.02.23. 19:08:30

...ráadásul amikor magyarországon az emberek számára ennyire fontos a magyarságtudatuk, akkor egy fiatal, innovatív kampányfőnök figyelmét ugyan ne kerülje már el magyar zászló színeinek sorrendje, akármilyen apróságnak is tűnik ez.
Jelenleg az MDF honlapjának háttere kicsit olyan mint egy olaszországi turistairoda reklámja.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.23. 21:44:04

Kedves Faculty,

bár nem én vagyok Somogyi Zoltán, de a probléma nem az összevágással van, hanem a hozzáírt körítéssel. Én facebookon kaptam egy "névtelen" levelet, hogy nehogy már ezekre a nemzetrontókra szavazzak. Egy videófelvétel alapján dönteni egy ország sorsáról badarság, inkább meg kéne nézni a programokat. Arról nem is beszélve, hogy eddig se Vona, se Orbán, se Mesterházy nem szedte össze a bátorságát, hogy leüljön Bokrossal egy vitára.

Lehet demagógiával élni, vagy reális perspektívát nyújtani:
“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”

Btw, mind az eredeti, mind az összevágott videó mulatságos, több embert ismerek személyesen, nem ilyenek a való életben, s remek szakemberek. S jó gondolatnak találom, hogy a jelölteket kicsit személyesebben lehet megismerni. Kíváncsi lennék, hogy mire jutna a többi párt, van egy tippem, hogy hasonló eredménye lenne. :)

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.23. 21:59:28

@Faculty: nyilván a jobbik csak azért használja az ezüst-vörös kombinációt, mert három színnél már komoly problémái lennének :)

erdbeere 2010.02.24. 00:13:48

Szerintem ebben a történetben a videofelvételek ilyen összemazsolázása és rosszindulatú megvágása, majd névtelen közzététele, és a névvel, arccal megszólaló emberek sértegetése, megalázása a szánalmas. Innentől pedig miért is kellett volna törölni őket a honlapról? Azért mert névtelen gúnyolódásnak lettek kitéve? A többi párt jelöltjeit nem ismerhetik meg a választók hasonló formában, de pl. ebből a videóból lehet következtetni, milyenek lehetnek pl. az mszpnél: index.hu/video/2009/12/13/bal_oldali_csatarral_rohamoz_az_mszp/?s=mszp
Amúgy miért kéne kizárólag kiváló előadókat delegálni? Ha ez lenne a fő követelmény, akkor válasszunk csak színészek közül (volt már pár színész képviselő, de a Parlamentben nem alakítottak nagyot).

Ephialtes 2010.02.24. 00:19:12

ez olyan mint a jamaicai bobcsapat, vagy Erik a cápa... mindenki nevet rajta ( de nem kineveti!), megnézi, értékeli őket, hogy legalább elindultak.

Én is azt mondom: legalább megpróbálták :) de ennyi, mert egyébként tökéletesen alkalmatlanok a képviselőségre.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.24. 00:27:44

azért mert van róluk egy rossz videó? az csak arra bizonyíték, hogy színésznek pocsékok :)

Ephialtes 2010.02.24. 00:38:22

@y-com: szerencsére nem színészkednek. Magukat adják, amivel nincs is gond, őszínték, de így legalább látjuk, hogy nem kötelező mindenkinek képviselőjelöltnek lennie...

Faculty 2010.02.24. 05:54:16

persze nyugodtan lehet hogy egy párt olyan emberekkel mutogat nagy büszkén magukról egy kampán ykellős közepén, akik épp a roszabbik oldalukat mutatják, miközben lehet hogy a kormányon meg zsenik lennének.

csak a reklámszakma nem erről szól. sőt ez arról árulkodik hogy az mdfnek senkit nem sikerült találnia aki legalább egy köonyvet elolvasott volna a reklámok/kampányok témában, ami a legroszabb úgy tűnik somogyi zoltán sem.

természetesen erkölcsileg semmi gáz nincs abban hogy rossz előadók a videókban szereplő emberek. majd amikor nem lesz meg az 5% akkor meg majd tessék nagyon meglepődni hogy de hát mi mindent megtettünk. mert vhogy a választók meg elnézést de úgy működnek hogy igenis ilyen dolgok alapján ítélnek.

nem kellett volna őket a honlapról se letörölni, csak célszerű lett volna, ahhoz hogy az mdf ne induljon el egy olyan úton hogy mindenki rajta röhög. de úgylátszik kommunikáció terén az mdf az mszp-vel verseng ha pl innovációról, célzottságról, vagy a láthatatlan (akár politikai) saktáblán egy jó lépésről lenne szó.

csak a jobbikkal az mdf nem csupán verseng (amit ezekkel a módszerekkel csúfosan el fog bukni) hanem felelősséggel is tartozik felénk, demokraták felé hogy ebbőlk a versenybőlk jól jöjjön ki. és hogy ezért mindent meg is tegyen.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.24. 09:57:36

S mi lenne, ha a maradék videókról beszélnénk, amik jól sikerültek? sikerült összeválogatni 5-öt a 176-ból, ügyes. :)

arról nem is beszélve, hogy jóval nagyobb pártoktól is általában csak max 5 ember nyilatkozgat...

arról nem beszélve, hogy az mdf-nek vannak idén a legjobb plakátjai. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.02.24. 12:02:39

@y-com:
Szerinted öt volt összeválogatva? :]
Az mdf.hun sem kevésbé sokkolóak a videók, csak ott sokat kell kattintgatni hozzá.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 12:16:15

Kedves SZ,

szart csináltál. Ez van. Ha én mondom neked, vedd komolyan.
4-5 évig meditálj a Monte Cassinon vagy egy oszlop tetején, vagy ahol tetszik, hogy mit rontottál el. Kezd, mondjuk, az NBH-s szállal.

yarisugi 2010.02.24. 13:55:45

Kedves Zoltán,

a videók külön külön és egymás után vágva is pontosan azt tükrözik ami a lényegük: a dilettantizmust.

A videó szereplői bizonyára kiváló emberek a magánéletben de ez kevés ahhoz hogy egy választókerületet a magyar Parlamentben képviseljenek.

Felkészületlenül hebegő, makogó, zagyvaságokat és elkoptatott kliséket pufogtató emberek lehetnek jó szomszédok, kártyapartnerek, családapák de nem valók a Parlamentbe. Én sértőnek találnám ha ennyire felkészületlen emberek képviselnének és eszem ágában sem lenne rájuk szavazni.

Egy ilyen kínos, nyilván összecsapott, kapkodva készített videó sorozat teljesen természetes módon vicces hatást kelt. A tehetség kutató sztár-tévéműsorokban is a selejtezőkön hamisan kornyikáló próbálkozókon nevetnek a legtöbben. Ezen nem kell felháborodni és megsértődni. Aki színvonaltalan előadással áll közönség elé, vállalja a következményeit, vagy ne álljon ki.

A képviselő jelöltek pedig igenis legyenek műveltek, beszéljenek értelmesen, fogalmazzanak pontosan, öltözzenek elegánsan és tudjanak előadni, kommunikálni a kamerának is. Ez nem színészkedés kérdése. Képviselőként ne akarjon amatőrködni senki. Tekintsék élethivatásnak, készüljenek rá fel minden vonatkozásban, vagy felejtsék el az egészet.

Az amatőrködés sajnos ennek a kínos esetnek a kommunikálásában is megmutatkozott: az Ön helyében együtt nevettem volna a széles közönséggel és a kínos kérdéseket azzal ütöttem volna el hogy így legalább sok emberhez eljut a jelöltek arca, neve.

Ez a kesergéses sértődős nyílt levél viszont csak ront az egészen. Sértődöttnek mutatja a pártot, pedig a sérelem nem a gúnyolódóktól hanem a saját igénytelenségüktől és dilettantizmusukból ered.

Javaslom hogy mentse a menthetőt. Törölje ezt a nyílt levelét mert ezzel csak életben tartja a témát. És iratkozzon be egy kommunikációs tréningre.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.24. 16:14:35

volt egy rendkívül zseniális professzorom az egyetemen, előadni nem tudott túl jól, de nagy koponya volt, akkor most őt is rúgják ki az egyetemről? a politikus legyen szakember, a vezető meg jó szereplő is.

megjegyzem, ha profin összerakott videók lettek volna, most azon menne a cirkusz :)

@yarisugi: "Javaslom hogy mentse a menthetőt. Törölje ezt a nyílt levelét mert ezzel csak életben tartja a témát. És iratkozzon be egy kommunikációs tréningre." - Magyarország immár nem csak 10 millió focista és politikus országa, de 10 millió kommunikációs szakemberé is. :)

okostojgli (törölt) 2010.02.24. 20:08:46

@yarisugi:
Inkább egymillió őszinte, "felkészületlenül hebegő, makogó, zagyvaságokat és elkoptatott kliséket pufogtató ember"-t a Parlamentbe mint akár csak egy pofátlanul hazudó Szijjártó Petyát.

Különben is, meg lehet próbálni a képviselőséget. Kritizálni kurva könnyű.

yarisugi 2010.02.24. 20:24:26

@okostojgli:
Nem, nem így van.
Nem kellenek kliséket pufogtató debilek SE, hazudozók SE. Nevek pedig nem érdekesek. Miért pont a Szíjrágót emeled ki a sok léhűtőből akik amúgy is mindjárt eltűnnek a színről?

Nem kell ahhoz mesterszakácsnak lennem hogy megállapítsam hogy büdös a hús amit adnak az étteremben. Utálom amikor ezzel mosakszik valaki hogy meg lehet próbálni. Ilyen alapon semmit nem lehet kritizálni ami szar, csak ha a kritizáló azonnal kiképezi magát az adott szakmában.

Egyébként nem a "képviselőségről" van szó hanem arról hogy valaki tudjon normálisan felöltözni, megkötni egy nyakkendőt, odaállni emberek vagy kamera elé és összezedetten, kerek mondatokban fogalmazva beszélni. Ebben bármelyik jelöltet leverem, mert sokszor kell prezentációt tartanom.

Ezeknek a szerencsétleneknek senki nem magyarázta el hogy figyeljetek, ez a legfontosabb szereplésetek, most fog benneteket megismerni ország világ, készüljetek fel, gyakoroljatok.

Önprezentáció, jó benyomás keltése, captatio benevolentiae, ezek a fogalmak mondanak valamit? Ha valaki képviselőnek akar állni, az a minimum hogy felkészül a szereplésre mert ha megválasztják, 4 éven át mindennap szereplni fog emberek, kamerák, ujságírók előtt.

Nem csak jól kell megjelenniük (mert KÉPVISELIK a választókat, hát adjanak magukra, öltözzenek ízlésesen és fésülködjenek meg) de ezen felül vágni kell az eszüknek, azonnal kell tudniuk értelmesen válaszolni kérdésekre sötöbö.

Te jó isten hát ezek az emberek mit csinálnának egy újságírói kérdezgetős műsorban vagy egy bizottsági meghallgatáson? Ízekre szedné és kicsinálná őket egy ujságíró gyakornok is, nemhogy az ellenzék. Lejáratnák a pártot, alulmaradnának a vitákban, kárt okoznának a választóiknak.

Igen, kurva könnyű megállapítani hogy ezek az emberek pont annyira NEM VALÓK a közéleti szereplésre mint a Megasztár selejtezők kornyikáló botfülű antitalentumai a könnyűzenei világba.

Majd találnak maguknak valami mást.
Jobban járnak ők is és a választók is.

yarisugi 2010.02.24. 20:33:26

@y-com:
"de 10 millió kommunikációs szakemberé is"
:)) ez poén de a szomorú igazság az hogy itt 1 kommunikációs szakértőt sem rendeltek ki ezekhez a balekokhoz. Pedig a párt prominensebb tagjainak biztosan van szakértőjük, tanácsadójuk, ez egy fontos szakma.

Magától csak kevés ember képes rá hogy megjelenésében és előadásában is a maximumot hozza. Ezek a szegény emberek nyilvánvalóan már attól zavarba jöttek hogy egy kamerával néznek szembe és mondaniuk kell valami szöveget.

Ordít hogy nem szoktak ehhez hozzá. Pedig a politikusoknak ez napi gyakorlat. Ezt meg kell tanulni. Ha valaki nem tanulja meg, pofára esik, ellenfelei pedig felmossák vele a padlót.

A sok dilettáns közül alig 1-2 ember tudott összeszedetten beszélni, pl. Debreczeni de ő nem ma kezdte a szakmát.

És akkor még azt nem is vesszük hogy sok jelöltön úgy állt a zakó ing nyakkendő mintha a felvétel előtt adták volna rájuk valami kölcsönzőből.

Az olasz nemzeti színekkel ellátott háttér pedig egy rossz vicc.

Lehet még kicsit passzírozni a szart, de attól még szar marad. Ez az egész produkció sajnos szar. A Megasztártól Csillag születiktől annyiban tér el ez az eset hogy ott az ilyen próbálkozókat még a selejtezőkön, közröhej közepette elzavarják.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.24. 20:36:54

"Ilyen alapon semmit nem lehet kritizálni ami szar, csak ha a kritizáló azonnal kiképezi magát az adott szakmában."

Igen, normális országban a kritikusok szakterületüket kitűnően ismerő emberek.

Ha már ennyire nekifutottál? Te melyik párt képviselőit tartod olyan nagyra? Ahol mind a 386 ember annyira felkészült, művelt és jó megjelenésű? Mert akkor én is nagyon szívesen csatlakoznék hozzájuk.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.24. 20:55:24

@y-com:
Olyan videót is leszedtek a youtube-ról, amin csak vágás volt, semmi hozzátett szöveg.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.24. 21:28:00

gondolom, olyanokról, hogy szerzői jogok, még nem hallottál, de jogállamban élünk, s van ilyen, szerencsére.

s mi a véleményetek arról, hogy a Jobbik és Fidesz nem írta alá a zuglói egyezményt?

yarisugi 2010.02.24. 22:31:42

@y-com:
Igen ez pont jó mert én véletlenül pont értek a kommunikációhoz és a prezentációhoz. De ha nem értenék, akkor is fel tudnám mérni hogy valaki kulturálatlan megjelenésű és összevissza beszél.
Ehhez nem kell semmiféle szakvizsga. Ezek a jelöltek nem valamilyen magas szakmai szinten hanem hétköznapi szinten buktak meg. Ilyen nívótlanul egy sima állásinterjúról is kidobnák őket.

Ezt kéne megérteni hogy még el se érték annak a küszöbét hogy képviselőként, politikusként kritizálják őket.

Térjünk át inkább rád: olyan erőltetetten védelmezed ezt a bukott ügyet hogy azt kell hinnem, érintett vagy a dologban. Vagy szervezője, vagy résztvevője voltál ennek az egésznek. Hidd el, sokkal elegánsabb lenne beismerni hogy ez nem jött össze. Máskor majd jobban sikerül.

A kérdésedet hogy melyik párt képviselőit tartom nagyra, nem válaszolom meg mert nem ide tartozik. Teljesen lényegtelen. Ezek a jelöltek és az MDF eddigi teljesítménye önmagában véve is szar, a videó hátterében akkor is a magyar trikolor gyalázatos fejreállítása díszeleg ha én az X vagy az Y párt jelöltjeit tartom felkészültebbnek.

A többi párt kampány teljesítményéről, videóiról a megfelelő helyen, ott náluk írnám le a véleményem ha épp ahhoz van kedvem. Itt foglalkozzunk csak az MDF jelöltjeivel. Nem fogod te ezt itt átterelni sem az én párt preferenciámra, sem más pártok megoldásaira, olcsó kis trükk lenne.

Ja és ha kérhetlek, ne kezdj engem most minősítgetni és ne is kezdd találgatni hogy melyik párt fizetett bérkommentelője lehetek mert ezek nagyon uncsi és szánalmas reakciók szoktak lenni.

Vedd tudomásul hogy egy átlag választópolgár leírta a véleményét erről a szégyenletes videóról és még ingyenes ötleteket is adott. Értelmes emberek ezt legfeljebb megköszönik, ostoba emberek nekiállnak sértődötten vagdalkozni. Te döntöd el és téged minősít, hogyan reagálsz.

yarisugi 2010.02.24. 22:40:25

@y-com:
Ne offolj. Mi köze a zuglói egyezménynek ahhoz hogy az MDF felcseréli a magyar nemzeti színeket a kampány anyagaiban és nevetséges jelölteket mutat be? Semmi. Jobbik és Fidesz problémáiddal menj a megfelelő fórum témákba vagy blogokba.

Szerzői jogra hivatkozva a szcientológusok szokták leszedetni a rájuk nézve ciki anyagokat a netről, csak szólok. Ha az MDF egy kiadó lenne, akkor még hihető lenne ez az indoklás, így viszont átlátszó.
És értelmetlen is. Ezer másik helyre teszik fel, a videó most is elérhető több megosztón is.

Jogállamban élünk, ja. Amerikában. Mert a YouTube ott van. Miről beszélsz, te szegény? Volt itt szerzői jogi per, jogerős ítélet és bírósági határozat? Nem volt. A YouTube csak bemondásra szedte le, nehogy _őket_ perelje be valaki. Ez egy feltételezett szerzői jogsértés amit semmi nem bizonyít csak a YoutTube nem akar kockáztatni, ez a gyakorlata.

Ennyit az MDF felkészültségéről szerzői jog és az internetes tartalommegosztás témájában. Ugyanolyan dilettáns ezeken a területeken is mint a jelöltek prezentációjában.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.24. 23:10:52

amúgy én pont tűzoltó vagyok, s katona, meg vadakat terelő juhász :)

megkérném, hogy a jövőben moderáld magad, vendég vagy itt. véleményed tisztában tartom, ezért is van még fenn, hiába túlzó, rosszindulatú. majd ha névvel vállaljátok ezeket a videókat, akkor gyere vissza. :)

yarisugi 2010.02.24. 23:39:31

@y-com:
Na ácsi.
Te nekem addig ne gyere azzal hogy "vendég", amíg nem mutatkozol be mint házigazda.

Nem mered vállalni a saját blogodat? Már ha a tiéd?
Ejnye bejnye. Addig csak vadakat beszélő juhász vagy legfeljebb. Figyelj, lehet hogy nem vagy képben: ha blogot nyitsz és azt bárki kommentelheti akkor számíts rá hogy nick neveken fogják megtenni. Ez így szokás régóta. Ne azzal foglalkozz kit hogy hívnak. Most ha én leírom hogy a nevem Kukoricza János vagy Tótkomlósi Loránd az mit változtat a dolgon? Beperelsz vagy mi?
Ne csinálj már magadból bohócot, ember.

Aztán pontosítsunk: a véleményemet legfeljebb te tartod túlzónak sötöbönek. Ha kicsit utánanézel a weben például a videómegosztókon a videók kommentjeiben vagy az Index fórumon akkor megtudthatod hogy nem állok egyedül ezzel a véleményemmel. Persze az egész világ mind összeesküdött az MDF ellen, mind túloznak. Az autópályán meg mindenki szembejön, ugye?

Aztán írsz még szamárságokat hogy névvel kéne vállalnunk a videókat. Kiknek?
Miért kéne NEKEM aki csak jót röhögtem ezen, névvel vállalni? Nem én csináltam a videót. Vagy aki röhög a sok kretén makogáson az már gyanus, biztosan ő csinálta? Hát akkor lesz pár száz készítője a videónak :))

Egyre siralmasabb válaszokat írsz, de ezzel is csak magadat minősíted mások előtt, ahogy azt már írtam.

Ha netalán te lennél Somogyi Zoltán akkor pedig vedd fontolóra azt amit legelőször javasoltam.

yarisugi 2010.02.24. 23:56:26

De az se lenne rossz ha esetleg az alaptémához szólnál hozzá érdemben. Bár nemigen lehet mit hozzátenni azon kívül hogy hát igen, ez a bemutatkozósdi amihez a brit Toryktól loptuk az ötletet, nem jött össze.

De ha megmagyaráznád a zöld-fehér-piros színösszeállítást a jelöltek hátterében az is érdekelne.

Tudod, azért fikázom ennyit ezt a szomorú történetet mert miután kinevettem magamat, mélységesen felháborodtam. Hogy egy párt amelyik azóta hogy kikerült a hatalomból, csak ül a Parlamentben, semmi érdemlegeset nem csinál, az antalli örökséget szétzülleszti, a vezetősége gyanús ügyekbe keveredik aminek következményeitől csak a mentelmi jog menti meg (az is csak úgy hogy a ballib nem szavazta meg a felfüggesztését), a végére összebútoroz a levitézlett szadesszel és előtolja Bokrost mint valami rossz viccet, mindezt az adófizetők pénzén,
szóval egy ilyen párt ezek után engem, a választópolgárt azzal aláz meg hogy úgy gondolja, nekem jó lesz egy ilyen minősíthetetlenül dilettáns jelölt választék. Hogy engem és még sok ezer ember ilyen nímandok képviseljenek, hogy az ország irányítását olyan emberekre bízzuk akik 2 mondatot se tudnak elmondani akkor, amikor az e legfontosabb lenne.

Engem és sok más választópolgárt ez MEGSÉRTETT.
És ezek után még ne is röhögjük ki (kínunkban) ezt a világraszóló gagyi blöfföt?

Ennyire nem volt képes a kampánystáb ezt átgondolni? Akkor ott nagy baj van.

yarisugi 2010.02.25. 00:07:12

A fejen álló magyar trikolor szinek megmagyarázáshoz adok egy ingyen segítséget, igaz ez amerikai de ide is jó lehet:

A zászlót akkor szokták fejjel lefele felhúzni hajókon ha a hajó végveszélyben van és segítséget kér.
(United States Flag Rules, Section 8.a., www.local387.org/usflagrules.htm )

Esetleg így erőltetve meg lehet magyarázni hogy azt akartátok kifejezni hogy a magyar nép hajója, az ország végveszélyben van. Bár szerintem ezt senki nem fogja elhinni hogy erre gondoltatok :)

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.25. 00:10:54

szóval, te offolhatsz, én nem? :) majd ha megtanulsz viselkedni, s sértettséget félretenni, akkor talán tudunk beszélgetni is európai emberek módjára. addig te vagdalkozol, ami erősen leszűkíti az én és mások mozgásterét a válaszra.

lehet nálatok így divat, hogy csak írunk, s sírunk, de felénk a párbeszéd dívik. azért jobb volt, míg csak kevesek interneteztek, legalább tartották magukat a netiketthez, megvolt egymás megbecsülése.

megjegyezném, hogy megszűnt az örökösödési adó, amit az MDF vitt keresztül, mint ellenzéki párt. nyilván, ez is semmittevés. nem a levitézlet SZDSZ-szel kötött együttműködést az MDF, hanem Retkes Attilá által megújuló liberálisokkal, akik elfogadják Bokros Lajos programját, egy olyan programmal, ami nem hiteget, hanem csak a tényeket írja le.
Arról nem is beszélve, hogy 3 miniszterelnökjelölt se fogadta el a kihívását, otthon nagylegények, de a ringben úgy tűnik kisfiúk.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.25. 00:17:38

az nem zászló, hanem tulipán, az MDF jelképe :)

Faculty 2010.02.25. 12:58:46

az igazán nagy probléma szerintem az hogy a politológusi szakma nem véletlenül más mint a politikai és nem véletlenül más mint a reklámszakemberi, és ez a politikusoknak elképesztően nagy szellemi munka felismerni. képesek egy boktatási minisztert egy nap alat átrakni egy gazdasági miniszteri székbe és hasonlók.

az mdf-nél ugyanezt látjuk. Bokros Lajos minden egyes szavával egyetértek, és az utóbbi években Dávid Ibolyáéval is. Ettől mind a mai napig érthetetlen számomra hogy egy pénzügyminiszterrel mi történt hogy hirtelen miniszterelnöknek is alkalmas. láthatóan az oktatási reformot ugyanúgy csak pénzügyi szempontból vizsgálta meg mint minden mást, arról nem szól a fáma hogy jobb helyeken fényévnyi külömbségek vannak az oktatásban elérhető eredményekkel kapcsolatban, addig mi még mindig poros tankönyvekből tanulunk demotiváló (és inkább az oktatásnak is csak ártó) tanároktól, és rendszertől.

De amire ki akarok jutni az ugyanez: Somogyi Zoltán egy nagyon jó politológus, én úgy vettem észre viszonylag pontos elemzéseket ad. De nem értem mi történt vele hogy hirtelen elkezdett érteni a kampányoláshoz meg a reklámszakmához. ja, persze mert nem történt semmi, csak úgy gondolta pozíciót akar, és ezt így gondolták az mdf-ben is. Szegény pozícióról, meg az ott elvégzendő feladatokról meg nem beszélt senki.

És lehet hogy a politika megvizsgálásához szakszerűen, és precízen ért, de a politika műveléshez szintén nem. ez meg már nem csak a kommunikációban jön elő, hanem annak stratégiai megfontolásaiban. az mdfnek is ugyanolyan ciki defenzív kommunikációt folytatni mint a fidesznek, mivel az mdfben senki sem szarik illatosabbat a fidesznél. a fideszben nem azért vágnak ki embereket mert elszólják magukat, hanem mert az a tudomány (amint tudományként és nem valami erkölcsi maszlagként hangsúlyozok) amint mi kommunikációnak, politikának nevezünk azok ugyanolyan szabályokból állnak össze mint a fizika törvényei. meg lehet próbálni megreformálni az országot hogy lássunk e videók mögé és nézzük ezen emberek szakértői mivoltát, de ugyanúgy nem fog működni mint a gravitációt legyőzni. és nem egy ilyen éles kampányban kellene ezzel kísérleteznie a területen (!) ilyen amatőrnek számító, egyébként jó hírnevű embernek. főleg, hogy az mdf pont most van igazán abban a helyzetben hogy van mit veszítenie.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.25. 14:03:41

@Faculty: Bokros kb. 15 éve volt pénzügyminiszter, ennyi idő alatt sokat tanul egy ember, hogy alkalmas legyen miniszterelnöknek.

A kampánnyal kapcsolatban: jó dolgokat kezdett el Somogyi, csak nem minden jön be. a plakátok kifejezetten jól sikerültek (végre, nem modellek vagy politikusok mosolyognak le ránk, hanem a nézeteiket felvállaló fiatalok), a videók kevésbé. Illetve, ez sem teljesen igaz. Én nem csak az összevágottat néztem meg, hanem az eredetieket is, s ott sok jó van, kifejezetten jó, csak persze, azon nem lehet nevetni, kárörvendeni. Kifejezetten örülök, hogy nem csak a kampány fő arcai kaptak lehetőséget, hanem valóban mindenki, s ez rávilágított arra, hogy vannak hiányosságok, amiket pótolni kell. :)
Ráadásul, az online környezet jelentősebb eltérést mutat, mások a hangadók. Az LMP és a Jobbik nagyon erős, s markáns véleményt tud megjeleníteni szinte bárhol - míg az előbbi kulturáltan, az utóbbi a jó ízlés határait túllépve. Remélem, idővel sikerül megszólítani azokat is, akik az MDF-fel szimpatizálnak, s nem félnek majd kimondani, amit gondolnak. :)

Faculty 2010.02.25. 14:11:51

y-com, én nem fogok beállni az itteni hangnembe de neked ezért fizetnek?

szóval jódolog ha valaki elfogult a saját pátját illetően (biztos kurvajó vaknak lenni), én személyszerint mindig magammal illetve a saját pártommal (már amelyikre szavazok) vagyok leginkább kritikus, a többire úgyse szavazok.

az mdfnek egy olyan mondanivalója van amely az egyszerű magyar nyelvvel elmondva roszabbul csapódik le mint a többi párt pogramja mert sokmindent meg kell benne érteni. ezt a jelentős helyzeti hátrányt felismerve kifejezetten erős, és markáns kommunikációt kellene folytatnia az mdf-nek hogy ez ne így legyen. ha még hozzávesszük hogy a többi párt programja nem csak alapból népszerűbb elemeket tartalmaz, de azokat sokszor kifejezetten ügyesen, akár bravúros mediahack-ekkel adják bele az emberek szájába.
ha ezt figyelembe vesszük az mdfnek a belét ki kellene dolgoznia azon hogy az "imidzsük" kicsit elfogadhatóbb legyen. épp ezért szomorú látni hogy az ellebnkezőjét teszik.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.25. 14:41:19

nem, nem kell beállni, de szívesebben látják az emberek gondolkodók véleményét, mint aki csak provokálni jön ide.

s nem, nem fizetnek. :)

nem vagyok vak, igen, van amit tényleg át kellett volna gondolni az eredeti videó készítőinek, ennek ellenére voltak jól sikerült videók is.

az, hogy az üzenet átmenjen - egyrészt, nehéz azt jól reklámozni, hogy itt reformok kritikus tömege kell, az utóbbi időben a reform szó el lett csépelve, másrészt a kampány vége még messze van.

VIKUNYA 2010.02.25. 14:55:46

A videóknál már csak ez a magyarázkodás szánalmasabb. Világosan tükrözi, hogy a párt kipukkadt!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.25. 15:50:31

hogyan vetették le a youtuberól?
és milyen jogon?
ez az mdf-es demokráciafelfogás?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.25. 15:58:39

Akik a sok-sok konzervatív állásfoglalásból "

mdf! fejezzétek be!
ti nem vagytok konzervatívok!
ti neoliberális hazaárulók vagytok!

Faculty 2010.02.25. 19:26:42

y-com, amit mondasz az azzal egyenlő hogy jó a programunk csak kurvára ciki ezért hebegve-habogva kell kiállni a választóük elé, a programról nem beszélünk mert az ugye kellemetlen és akkor mivan? tessék itt ez a szép zöld szín a plakátjainkon, zavazzatok ránk?

hogy őszinte legyek nem provokálni jöttem csak van egy markáns véleményem amit gondoltam hova írnék ha nem ide, gondolom nem azért lehet itt kommentelni hogy mindenki leírja hogy éljen bokros.
és azért van véleményem, mert nagy teljesítmény volt a párt részéről hogy engem, szdsz szavazót még tavaly magához vonzott. csak egy év óta mint ahogy a hvg cikke is fogalmaz sok víz lement a dunán. félek ez a bizalom kezd elúszni. és nagyon nem tartanám a demokráciába illő dolognak ha nem tudnék senkire se szavazni mert nem maradna kire. a helyzet iróniája hogy ebben retkes jelölése rendesen benne van.

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.02.26. 09:52:24

a program jó, marketing még döcög, én is bízom, hogy ez utóbbi is felnő a program mellé

VIKUNYA 2010.02.26. 10:27:53

@MDFBudapest: az nem baj, ha a marketing döcög, van ilyen, megesik, az a baj, hogy a döcögő marketinggel hihetetlenül alulképzett embereket akarnak lenyomni a választók torkán, s cinikusan még a minőséggel kampányolnak, én örülök a döcögő marketingnek, mert így legalább megláttam, hogy az mdf nem alternatíva semmiképp!

lazio769 2010.02.26. 23:25:36

@VIKUNYA:
Az még nem baj hogy döcög a marketing. Attól még lehet jó.

Én támogattam az MDF-et mostanáig mert bíztam bennük. Családunk az első szabad választások óta MDF szavazó. A kopogtatóinkat is leadtuk a jelöltjeikre. Herényi mindig szimpatikus volt nekem, miniszterelnökként is szívesen elfogadtam volna.

De Herényi most kijelentette hogy a kommunizmus áldozatai maguk tehetnek arról hogy áldozattá váltak, mert "saját döntésük volt hogy antikommunisták lettek".

Ennél aljasabb mocskosabb nyilatkozatot még a legszemetebb maszopostól se hallottam. Vagy ennek az embernek elment az esze? Szerinte akiket a Tanácsköztársaság idején és az 50-es években legyilkoltak azok mind antikommunisták voltak?

Származásuk miatt, a vagyonuk vagy házuk miatt vagy épp értelmiségi mivoltuk miatt is öltek meg embereket a kommunisták. Sőt kommunistákat is, a saját elvtársaikat.

Herényi ennyire máveletlen? Mert ez iskolai tananyag. Vagy ennyire aljas hogy a ballib szavazatok reményében még rajtuk is túltesz holokausztozásban?

Ez lenne a demokrácia amit a párt képvisel? Hogy különbséget tesz valaki a náci és a vörös terror áldozatai között és ráadásul az utóbbi áldozatok emlékét meggyalázva azt is kijelenti hogy ők voltak a felelősök a saját tragédiájukért?

SOHA nem fogom elfogadni hogy egyik vagy másik tragédia kisebb vagy nagyobb, SOHA nem fogadom el és nem tűröm el hogy valaki a saját tragédiáját másoké fölé emelje vagy másokét lealacsonyítsa.

Az EMBER és a DEMOKRATA itt kezdődik.
Herényi ezzel a nyilatkozatával kiírta magát mindkét kategóriából. A MDF pedig kiírta magát az emberi értékeket védő pártok közül.

A kopogtatókat már nem tudjuk visszavenni de a szavazatainkat nem adjuk olyan pártnak aminek egy ilyen ember tagja lehet. Kivéve ha a választásokig megköveti az általa bemocskolt megsértett áldozatok emlékét.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.27. 12:28:06

én kérek elnézést :S ezt a szavazósdit sem értettem, de ez eléggé kicsapja a biztosítékot :S nem értem, hogy lehet ilyet mondani :(

VIKUNYA 2010.02.27. 18:00:30

@lazio769: maximálisan egyetértek, herányi nálam is kicsapta a biztosítékot!

szepujvilag 2010.02.28. 14:40:52

Többször szóba került, hogy milyen jól sikerültek az MDF plakátok...
Szerintem is, ha kardigánt, vagy sálat akar reklámozni az mdf. Egyébként meg totálisan szembe megy az addig kommunikáltakkal: mdf a felnőttek pártja.
Különben meg nem fura, hogy a videón az egyik plakátlány a környezetvédelem fontosságáról beszél? Az LMP erősödéséig a kutyát nem érdekelték az mdf-ben a fiatalok, meg a környezetvédelem.
Egyébként az mdf újabb, vieós öngólja után is abban reménykedem, hogy a Fidesz-KDNP, MSZP, Jobbik mellett ne csak az LMP jusson be, hanem az MDF is!

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.28. 15:03:33

Én betudom annak a fiatalok felé fordulást, hogy egyre több a fiatal az MDFnél is, s szeretnék hallatni a hangukat.

A környezetvédelemnek meg minden párt programjában ott kéne lennie...

Én abban reménykedem, hogy nem lesz több öngól :)

szepujvilag 2010.02.28. 20:08:50

Oké, azzal totál egyetértek, hogy mindenki zöldüljön kicsit, csak ez akkor tényleg legyen őszinte dolog, s ne politikai számítás... Remélem ebben az esetben nem erről van szó.
Az újabb öngóllal kapcsolatban, tényleg ezt nyilatkozta Herényi Károly???:
„Részben az áldozatok is felelősek azért, hogy a kommunizmus áldozataivá váltak” - dörögte a balatoni Nils Holgersson, majd így folytatta: „nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé. Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát erről ő dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett (!). (...) Eszébe ne jusson senkinek a két dolgot összekeverni! Húsz éve más sem történik, minthogy megpróbáljuk ezt a két történelmi tragédiát egy szintre hozni, de ez - még egyszer mondom - nem egy szintű, mert az egyik egy népirtás, a másik pedig egy olyan politikai diktatúra negatív következménye és eredménye, ami a történelem folyamán sajnos előfordul, sokkal sűrűbben. A népirtás az hál' Istennek ritkább dolog. De ez nem két azonos fajsúlyú ügy, nem egy törvénybe való.”

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.02.28. 22:04:33

én is remélem, hogy nem mű a zöldülés.

ami herényit illeti: no comment - az MDFesek akikkel azóta beszéltem, mind nem értik... s ezért van a link fentebb, amiben Dávid Ibolya nyilatkozik az MDF nevében.

privátban elküldenéd a cikk eredeti helyét? már próbáltam keresni, de nekem megfelelő változatban nem találtam. köszi!

szepujvilag 2010.03.01. 08:24:39

Ezt a részletet egy blogon olvastam. Ha felmész a blog.hu oldalra, akkor most címlapon van a közélet rovetban
süti beállítások módosítása